Voluntariat a l’estranger

Conèixer altres països, viure una experiència d’intercanvi cultural, canviar d’aires una temporada… però amb la voluntat de realitzar una tasca de voluntariat.

Formació

Amb bona voluntat no n’hi ha prou. La gran majoria d’organitzacions que desenvolupen projectes de voluntariat i/o cooperació, demanen als voluntaris que passin un període de formació abans de marxar. Aquest període de formació pot durar entre 1 i 3 mesos, i serveix (tant a tu com a l’entitat) per veure si ets el candidat/a ideal per a realitzar una estada.En funció de l’organització i el projecte concret, es pot requerir a més una titulació específica. Per exemple, Metges Sense Fronteres necessita voluntaris titulats en algun estudi relacionat amb el món de la salut, Arquitectes Sense Fronteres necessita voluntaris titulats en algun estudi relacionat amb el món de l’arquitectura, etc.

Durada

L’estada del voluntariat pot ser de curta o de llarga durada. Els de curta durada es solen realitzar durant l’estiu i són molt buscats. Per això et recomanem que si tens la intenció de fer una estada comencis a moure’t amb antelació (entre 6 i 2 mesos abans).

Alguns projectes i organitzacions per fer estades

Facebooktwitter