Camps de treball

Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat que acull el grup de joves. Cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu.
 
A Catalunya, els camps de treball són organitzats per la Direcció General de Joventut i gestionats per entitats i associacions juvenils, tenen una durada aproximada de 15 dies i l’oferta de camps de treball es publica les últimes setmanes d’abril.
Els i les joves de Catalunya poden participar també en nombrosos camps de treball arreu del món, en diferents modalitats: n’hi ha que duren quinze dies, a l’estiu; i n’hi ha de fins a 6 mesos, a països del sud…

 

Camps de treball en funció de l’edat i el lloc on es fan:
Camps de treball a Catalunya. Per a joves de fins a 16 anys.
Camps de treball d’intercanvi amb les comunitats autònomes. Per a joves de 16 a 18 anys.
Camps de treball internacionals. Per a joves majors de 18 anys.
 
 
Algunes entitats o ONG’s també ofereixen estades de voluntariat o camps de treball . Per consultar aquestes ofertes, el millor és posar-se en contacte directament amb l’entitat que t’interessi.

 

Enllaços d’interès:
Facebooktwitter