Garantia Juvenil, pas per pas

 

“Tens entre 16 i 29 anys? No treballes? No estudies? Compleixes els requisits  necessaris per apuntar-te a Garantia Juvenil!!!!!!”

Segur que si has anat a l’Oficina Jove del Baix Empordà, al PIJ del teu municipi o has acabat alguns estudis fa poc, algú t’ha dit això o bé n’has vist algun fullet informatiu. I tu et preguntes: però què és això de Garantia Juvenil i per a què serveix?

giphy
Ells també es pregunten què és Garantia Juvenil

  •  Garantia Juvenil és un projecte europeu per reduir l’atur juvenil a través de donar als joves eines, coneixements, oportunitats… per ajudar-los en la seva entrada al món laboral. És a dir, tant si no t’has tret l’ESO com si tens un doctorat, Garantia Juvenil disposa per a tu formacions, activitats, espais de recerca de feina i programes d’ajuda a l’emprenedoria que et permetran complementar els teus coneixements de cara al món laboral, adquirir experiència o fins i tot aconseguir fons per tirar endavant el teu propi negoci.
  •  Com funciona? L’objectiu de Garantia Juvenil és conèixer molt bé la gent jove per, en base el nivell d’estudis, l’activitat de cada territori, etcètera; dissenyar formacions i iniciatives que et siguin útils per aconseguir una feina. Ho entendràs millor amb un exemple: a Lleida segur que no calen tants cursos d’ajudant de cambrer com a la Costa Brava, això és fàcil veure-ho. Però per tenir clar si hi calen formacions d’agricultura o bé de monitor d’esquí, cal que sapiguem més coses sobre els joves de Lleida.

I com saber coses sobre la gent i així poder dissenyar formacions adaptades a allò que necessiten? Doncs gràcies a la informació que proporciones quan t’apuntes a Garantia Juvenil. Per això, perquè l’activitat del territori i el nivell de formació de la seva gent són els factors que definiran les formacions que es faran, a cada comarca hi trobareu un tècnic especialitzat en Garantia Juvenil. Al Baix Empordà és l’Èlia Bantí i la trobareu a l’Oficina Jove els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14 hores.

Un cop hagis fet la sol·licitud d’usuari, rebràs un mail amb un codi per obrir-te un perfil al sistema de Garantia Juvenil. Llavors hauràs de completar un llarg formulari: aquesta és la informació que s’utilitzarà per dissenyar les formacions en funció del que necessites: si tens més o menys nivell d’estudis, si tens experiència laboral, si saps idiomes, si t’interessa un àmbit professional concret… Així que fes-ho bé o vine i t’ajudarem a omplir-lo!

A partir del moment que t’hagis inscrit, has d’anar passant per l’Oficina Jove o el PIJ i veuràs que aniran sortint formacions GRATUÏTES a les que t’hi podràs apuntar. Algunes t’interessaran i d’altres no, però estan pensades per ajudar-te a trobar feina al teu territori. També podem buscar-te formacions de Garantia Juvenil a altres indrets, només ens ho has de preguntar i buscarem si hi ha alguna cosa que t’interessi.

Com? Ja t’has perdut? No et preocupis, a la teva Oficina Jove o al PIJ del teu municipi t’ajudaran amb tots els tràmits i, a més, perquè et quedi encara més clar, aquí tens una guia pas per pas. I si segueixies l’Oficina Jove del Baix Empordà i Garantia Juvenil Baix Empordà, et mantindrem informat de tot!

 

Facebooktwitter