De jove desocupat a Joves per l’Ocupació

Sí, el cole era dur. T’avorries, tot et resultava difícil… i el quart d’ESO va acabar i van quedar-te’n unes quantes de penjades. Pensaves que trobaries feina, però no és tan fàcil: ja saps, la crisi! Si aquesta descripció quadra amb la teva situació, i tens entre 16 i 25 anys, tens una nova oportunitat amb el programa de Joves per l’Ocupació.

Durant aquesta setmana s’han fet reunions a diversos municipis per explicar què és: una mica com tornar al cole per treure’s el títol d’ensenyament elemental, però orientat també a aprendre una professió relacionada amb el món de l’hostaleria que et donarà noves oportunitats per trobar feina.

first-job-ex
Si totes les feines requereixen experiència, com pots aconseguir la primera feina? Bona pregunta!!!

Sona avorrit, dius? Doncs no ho és gens. Pots preguntar-ho a alguns dels nois o noies que ja l’han fet. El programa compagina activitats per conèixer el teu entorn, conèixer-te més a tu mateix (i això sempre està bé) i l’aprenentatge de la professió. Quan acabis, et sentiràs algú perfectament útil i capaç de tirar endavant una feina amb responsabilitat i bon fer. I això fa sentir molt bé, de debò.

Si estàs interessat, passa pel Punt d’Informació Jove del teu municipi i demana què has de fer per apuntar-te. No, no passa res si creus que ets una mica lent o lenta per aprendre, si ja has intentat altres programes o altres formacions i no te n’has ensortit… el que importa són les ganes i la voluntat de millorar. La resta de coses, ja arribaran.

Facebooktwitter