Benvinguts a l’Oficina Jove del Baix Empordà!

Formar-te. Estudiar lluny de casa. Buscar beques i programes. Fer pràctiques. Trobar una feina decent. Independitzar-te amb un sou que fa riure. Emprendre. Fracassar. Superar una patacada sentimental o la pèrdua d’un col·lega…

Ser jove és, a vegades, una feina dura.

Un cop surts de casa dels pares cal omplir papers, buscar recursos, fer números en funció de la nostra butxaca, buscar-nos la vida i, sobretot, saber ben bé què vols. I no és fàcil. Necessites informació de la que et puguis refiar, un cop de mà amb els formularis…

…i, a vegades, una empenta per superar el “bajón”.

sadness

Doncs tenim una bona notícia i una mala notícia. Comencem per la bona (però abans de res, segueix-nos a Facebook i a Twitter!)

singing in the rain

Al carrer Coll i Vehí de La Bisbal d’Empordà hi ha un edifici antic i molt maco, les Escoles Velles. Si hi entres, a mà dreta,ens hi trobaràs. Som el servei d’Oficina Jove del Baix Empordà, i volem que mai puguis dir “no ho he fet perquè no ho sabia”. Ja no tens excusa: som aquí per explicar-te com pots fer tot allò que vols fer.

Sí, tot. Muntar una empresa o cantar sota la pluja. El que vulguis.

freedom

Les Oficines Joves són com el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del teu poble o ciutat, on segurament ja hi has anat a informar-te sobre estudis, festes, activitats… Però anem una mica més enllà: som la porta d’entrada a recursos per formar-te, treballar, emprendre, viatjar, gaudir de les relacions amb els amics i la parella, dur una vida sana, divertir-te, resoldre problemes familiars o personals, alliberar-te d’allò que t’angoixa, independitzar-te…

dracula

Potser has escoltat alguna vegada allò de “finestreta única”. Vol dir que una sola persona t’atendrà per tot allò que necessitis, sense haver d’anar preguntant amunt i avall per diferents despatxos. Nosaltres som la teva finestreta única! Si tens entre 14 i 30 anys, ens pots venir a demanar tot allò que et passi per l’olla. 

La notícia dolenta és que no, és clar que no ho sabem tot. Però sí sabrem posar-te en contacte amb algú que et prestarà l’ajuda que necessites. No passis vergonya: el que passa a l’Oficina Jove es queda a l’Oficina Jove. Ningú no s’assabentarà d’allò que ens véns a demanar. 

(I no, no et mirarem així)shame

L’Oficina Jove depèn de l’Agència Catalana de la Joventut (Generalitat de Catalunya), del Consell Comarcal del Baix Empordà (una administració molt propera als pobles i que els dóna molts serveis), i l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà (que ens deixa estar-nos en aquest edifici tan maco).

T’esperem a l’Oficina Jove del Baix Empordà. Vine i xerrarem  una estona!cat

Ens pots seguir a Facebook, a @Oficina_Jove_BE i … bé, de moment ja està, però aviat serem a Google+, Instagram i allà on faci falta.

Facebooktwitter